∙Το Δ.Π.Μ.Σ. διαχρονικά προσελκύει φοιτητές από ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος επιστημονικών εξειδικεύσεων και πανεπιστημιακών τμημάτωνπροέλευσης.
∙Οι απόφοιτοι είναι πολύ έως πάρα πολύ ικανοποιημένοι σε μια σειρά από εξειδικευμένα θέματα, που αφορούν τα μαθήματα, τους διδάσκοντες, τις υπηρεσίες της γραμματείας, τη θεματολογία των διπλωματικών εργασιών και τη συνοχή τουπρογράμματος.
∙Το 87% των αποφοίτων συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ενώ δεν αντιμετώπισαν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ή δυσκολία κατά την παρακολούθηση του Δ.Π.Μ.Σ. βάσει των γνώσεων που είχαν από το βασικόπτυχίο τους.
Η προστιθέμενη αξία του Δ.Π.Μ.Σ.:
∙Πριν την εγγραφή τους στο Δ.Π.Μ.Σ. εργάζονταν σε ποσοστό 78%, ενώ μετά την αποφοίτησή τους το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 93%. Εργάζονται κυρίως ως ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
∙Το 82% των αποφοίτων δηλώνουν ότι οι γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που τούς προσέφερε το Δ.Π.Μ.Σ., τούς επηρέασαν θετικά στην αγορά εργασίας.
∙Το Δ.Π.Μ.Σ. πρόσθεσε νέες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες σε αυτές που ήδη είχαν από το πρώτο πτυχίο στο 94% των αποφοίτων.
∙Η διπλωματική εργασία, για τα δύο τρίτα των αποφοίτων (67%), λειτούργησε ως μια αποτελεσματική «γέφυρα» μεταξύ των μεταπτυχιακών σπουδών και της αγοράςεργασίας.
Από τη συγκριτική παράθεση των απόψεων των αποφοίτων για τους λόγους που είχαν επιλέξει το Δ.Π.Μ.Σ. για μεταπτυχιακές σπουδές (που αντανακλούν τις απόψεις που είχαν πριν φοιτήσουν σε αυτό) και για το ποια θεωρούν ως ισχυρότερα στοιχεία του Δ.Π.Μ.Σ.(τα οποία αντανακλούν τις απόψεις τους μετά την αποφοίτησή τους από αυτό), επιβεβαιώνεται η πολύ θετική αξιολόγησή τους για τους καθηγητές, το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα, καθώς και για τις υπηρεσίες της γραμματείας.
Οι παραπάνω καλές έως πολύ καλές επιδόσεις επιδέχονται βελτίωσης, με ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες τόσο από τη διοίκηση του Δ.Π.Μ.Σ., όσο και όλους τουςεμπλεκόμενους σε αυτό. Εκεί όμως που υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να γίνουν οι περισσότερες προσπάθειες είναι στα εξής ζητήματα:
–Την ολοκλήρωση της διπλωματικής εργασίας μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια.
–Τη βελτίωση των αιθουσών Η/Υ που χρησιμοποιεί το Δ.Π.Μ.Σ.
–Ισχυρότερη σύνδεση με την αγορά εργασίας, ώστε, μεταξύ άλλων, οι απόφοιτοι νααισθάνονται ότι έχουν πάρει τα απαραίτητα εφόδια και τις γνώσεις από το Δ.Π.Μ.Σ. ώστε να είστε ανταγωνιστικοί στην εργασία τους.
Η έκθεση παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στο
προσεχές και μεσοπρόθεσμο μέλλον για υπηρεσίες Γεωργικής Συμβουλευτικής, σε επτάτομείς αιχμής:
την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία των γεωργικών
εκμεταλλεύσεων, τις γεωργικές επενδύσεις,
τη διατροφή ακριβείας και την ελαχιστοποίηση του κόστους διατροφής στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις,
ταΟικολογικά Προγράμματα (Ecoschemes),
τα Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά,
τηνευφυή γεωργία και
την ευζωία των παραγωγικών ζώων.
Τέλος, πολύ ουσιαστική είναι η συμβολή του Δ.Π.Μ.Σ. στην εφαρμογή της ΓεωργικήςΣυμβουλευτικής, με βάση τις παρεχόμενες από αυτό γνώσεις τεχνικού και οικονομικούχαρακτήρα.